Dejme zimě sbohem s šálkem lahodného čaje

Rozhodla jsem se, že dnešní příspěvek pojmu ve zcela jiném duchu, nebudu se rozepisovat o stavu realitního trhu, o novinkách v naší branži. Chci se s vámi podělit o svůj oblíbený recept na pečený čaj. Co mě k tomuto rozhodnutí vedlo? Odpovědí jsou náhlé změny počasí a téměř extrémní teplotní výkyvy, jaké zažíváme v posledních týdnech. Dnes nám sice začíná jaro, ale počasí je doslova aprílové a neuvěřitelným způsobem si s námi pohrává. Noci jsou promrzlé a zima nás stále ne a ne opustit, proto jsem svůj recept na pečený čaj obohatila rovněž Metaxou na zahřátí.

Na pečený čaj budeme potřebovat následující suroviny:

1 kg jablek,

1 kg hrušek,

1 citron,

2 pomeranče,

kousek zázvoru,

5 hřebíčků,

mletou skořici, případně 2 svitky skořice,

400 g třtinového cukru,

100 g medu.

Čaj si můžete dochutit bylinkami dle libosti, osobně doporučuji tymián, mátu a šalvěj. Výběr je samozřejmě na vás.

Postup je zcela jednoduchý a zvládne ho opravdu každý. Předehřejeme si troubu na 175 °C. Jablka a hrušky opláchneme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Pomeranč a citron omyjeme teplou vodou, zbavíme kúry a dužinu nakrájíme rovněž na kostičky. Zázvor oloupeme a nakrájíme. V připraveném pekáči promícháme jablka, hrušky, pomeranče, citron a zázvor s cukrem, medem a kořením, popřípadě s bylinkami. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 50 minut. Během samotného pečení několikrát promícháme. Na závěr vše dochutíme Metaxou, rumem, případně alkoholem dle vašeho výběru. Rozlijeme do čistých sklenic, zavřeme, postavíme na víčko a necháme zchladnout.

Přeji vám dobrou chuť.

 

Makléřka Zuzana.

  • Odhad vaší nemovitosti zcela zdarma

    Zadejte svou e-mailovou adresu a já se vám obratem ozvu.

  • Kategorie